Vitvinsbakad plattfisk med löjromsås

Här är ett serveringsförslag för vitvinsåsen. Det är Rasmus Strand från Spira Food som komponerat recepten. Spira food är vår kulinariska samarbetspartner för vitvinsåsen och det är Spira som varje vecka kokar ihop ny sås.

plattfisk-med-vitvinsås-och-löjrom-Blåskal
Till 4 personer

600g plattfiskfilé

2 msk vitt torrt vin

1 msk matolja

salt

 1 flaska av vår Bohuslänska Vitvinsås

50g löjrom

1 knippe gräslök – finskuren

Så här gör du:

Ställ in ugnen på 160 grader varmluft.

​Salta plattfisken och vik den i portioner 150g. Smörj en ugnsform med oljan och slå i vitt vin. Lägg i fisken och baka i ugn 8-12 min, fisken ska ha en temperatur på 54 grader.

Under tiden fisken är i ugnen – koka upp såsen och mixa. Vid servering lägg i löjrommen och gräslök i såsen och slå den över fisken.

Servera med goda grönsaker och kokt potatis.