Musslor i äppelcider- och ingefärabuljong

Denna version av ciderkokade blåmusslor bjöd vi på under en demo på butik Ekostore i Göteborg innan julen. Den blev mycket uppskattad och här är instruktioner för hur du gör.

musslor-med-pommesHacka 2 gula lökar, några klyftor vitlök och ca 1/4 rotselleri och stek i olivolja på låg värme tills rotsellerin börjar lösas upp. Det kan ta ca 20 minuter. Tillsätt en bit ingefära och håll på ca en halv flaska ekologisk fransk äppelcider, du hittar god äppelcider på Systemet. Koka upp. Pimpa buljongen med lite av vår blåmusselbuljong om du vill ha extra smakrik buljong och eventuellt lite chiliflakes om du vill ha lite hetta. Smaka av med salt.

Under tiden tar du fram musslorna, antingen i nät eller musslor packade i plasttråg. Beräkna 2-3 kg musslor till 4 personer. Se till att buljongen kokar ordentligt och hälla ner musslorna och lägg på locket. När buljongen fått upp temperaturen så rör om så att alla musslorna får god buljong på sig. När musslorna är ordentligt öppna är de färdiga. Det tar ca 5 minuter. Servera med gott surdegsbröd eller med pommes och med resten av cidern!Musslot