Serveringförslag till vår vitvinsås

Här är två serveringsförslag för vår Bohuslänska vitvinsås. Det är Rasmus Strand från Spira Food som komponerat recepten. Spira food är vår kulinariska samarbetspartner för vitvinsåsen och det är Spira som varje vecka kokar ihop ny sås.

Ungsbakad torsk med räkor ägg och dill

Till 4 personer

4 bitar torsk a´150g

150g skalade räkor

2 hårdkokta ägg – skalade och hackade

1 knippe dill – grovskuret

60 g bladspenat

1 flaska av vår Bohuslänska Vitvinsås

1 msk matolja

salt

nyriven pepparrot

torsk-med-vitvinsasSå här gör du:

Ställ in ugnen på 160 grader varmluft.

 Salta torsken och lägg i oljad ugnsform, pensla lite olja ovanpå torsken. Baka i ugn

8 -12 min, torsken ska ha en temperatur på 52 grader. Medan fisken är i ugnen – koka upp vitvinsåsen och mixa den med en stavmixer. Vid servering, lägg i räkor, dill, ägg och spenat i såsen och värm försiktigt, slå blandningen över fisken. Strö över nyriven pepparrot.

 Servera med goda grönsaker och kokt potatis.

Vitvinsbakad plattfisk med löjromssås

Till 4 personer

600g plattfiskfilé

2 msk vitt torrt vin

1 msk matolja

salt

 1 flaska av vår Bohuslänska Vitvinsås

50g löjrom

1 knippe gräslök – finskuren

plattfisk-med-vitvinsås-och-löjrom-BlåskalSå här gör du:

Ställ in ugnen på 160 grader varmluft.

Salta plattfisken och vik den i portioner 150g. Smörj en ugnsform med oljan och slå i vitt vin. Lägg i fisken och baka i ugn 8-12 min, fisken ska ha en temperatur på 54 grader.

Under tiden fisken är i ugnen – koka upp såsen och mixa. Vid servering lägg i löjrommen och gräslök i såsen och slå den över fisken.

Servera med goda grönsaker och kokt potatis.