Tillverkning

Blåmusslor nykokta av Blåskal

Vi kokar blåmusselbuljongen och fonden i Bohuslän i Mollösund på sydvästra Orust. Blåmusslorna är odlade i vattnet runt Orust av odlaren Scanfjord och de nyskördade musslorna landas i Mollösund.

​Blåskals kokning av buljong och fond sker i Scanfjords lokaler. Där ångkokas musslorna och buljongen och fonden tappas på flaskor och förpackningar för storkök. Vi använder inga konserverande tillsatser utan värmer istället upp buljongen och fonden till ca 120 grader för att hindra tillväxten av microorganismer. Buljongen och fonden måste förvaras i kylskåp och efter att förpackningen har öppnats så är buljongen och fonden hållbar i minst fem dagar. Blir det något över så går det utmärkt att frysa.

​Vår prisbelönta Bohuslänska Vitvinsås kokas av Rasmus Strand på Spira Food i deras restaurangkök i Göteborg. På så vis kan vi garantera en hög kvalité och en mycket god sås.