Ungsbakad torsk med räkor, ägg och dill

Här är ett serveringsförslag för vår Bohuslänska vitvinsås. Det är Rasmus Strand från Spira Food som komponerat recepten. Spira food är vår kulinariska samarbetspartner för vitvinsåsen och det är Spira som varje vecka kokar ihop ny sås.

Till 4 personer
torsk-med-vitvinsås blåskal

4 bitar torsk a´150g

150g skalade räkor

2 hårdkokta ägg – skalade och hackade

1 knippe dill – grovskuret

60 g bladspenat

1 flaska av vår Bohuslänska Vitvinsås

1 msk matolja

salt

nyriven pepparrot

Så här gör du:

Ställ in ugnen på 160 grader varmluft.

 Salta torsken och lägg i oljad ugnsform, pensla lite olja ovanpå torsken. Baka i ugn

8 -12 min, torsken ska ha en temperatur på 52 grader. Medan fisken är i ugnen – koka upp vitvinsåsen och mixa den med en stavmixer. Vid servering, lägg i räkor, dill, ägg och spenat i såsen och värm försiktigt, slå blandningen över fisken. Strö över nyriven pepparrot.

 Servera med goda grönsaker och kokt potatis.